Drum Tower & Bell Tower Beijing

Drum Tower & Bell Tower Beijing

De grote rode Drum Tower (drumtoren) en de charmante Bell Tower (klokkentoren) staan recht tegenover elkaar in het hart van Beijing. Beide torens werden gebruikt om de tijd aan te geven gedurende de Yuan-, Ming- en Qing-dynastie. De Bell Tower luidde bij zonsopgang terwijl de Drum Tower de zonsondergang aankondigde. Beide torens zijn gebouwd in 1272 gedurende de Yuan-dynastie en herbouwd in de 15e eeuw nadat een brand de torens verwoestte.

Beklim de Drum Tower en Bell Tower

Je kunt de torens beklimmen via een trap binnen in de gebouwen. In de Drum Toren zijn 25 drums te bewonderen en het balkon biedt uitzicht over de omliggende hutongs. In de Bell Tower is de 600 jaar oude bel te zien en de top biedt je een mooie uitzicht op de naastgelegen drumtoren.

Leuke wandelroute

De torens liggen aan Gulou Dongdajie, een levendige straat in een wijk vol restaurants en cafés. Bovendien ligt de pittoreske steeg Nanluogu Xiang op een steenworp afstand. Wij stippelden een leuke korte wandelroute voor je uit van de Drum & Bell Tower naar dit steegje vol authentieke winkels, zo zie je de beste highlights in deze wijk!

Bell Tower Beijing

Andere reistips in Beijing

Ontdek Nanluogu Xiang, de leukste steeg van Beijing

Tiananmen Square (Plein van de Hemelse Vrede)

Chinese Muur