Dagtrip naar Koh Tao en Koh Nang Yuan

Dagtrip naar Koh Tao en Koh Nang Yuan

Vanuit Koh Samui en Koh Phangan kun je een dagtrip maken naar het paradijselijke Koh Tao en naar Koh Nang Yuan, hét snorkelmekka vlak voor de kust van Koh Tao gelegen. Heb je te weinig tijd om op Koh Tao te overnachten of wil je je liever niet teveel verplaatsen tijdens de vakantie, dan is dit een ideale manier om toch het natuurschoon van Koh Tao te kunnen bewonderen.

Je kunt een georganiseerde dagtour boeken óf zelf met de ferry voor een dag naar Koh Tao en Koh Nang Yuan afreizen. Hieronder vind je beide mogelijkheden op een rij.

Vind je ideale vakantie met de GlobeHopper Vakantiewijzer

Georganiseerde dagtrip naar Koh Tao en Koh Nang Yuan

’s Morgens word je opgehaald bij je hotel op Koh Samui of Koh Phangan en naar de pier gebracht, van waaruit je naar Koh Nang Yuan vaart. Dit pittoreske eilandje ligt op een steenworp afstand van Koh Tao en wordt vaak als onderdeel van dat eiland gezien.

Snorkelen, strand en uitzichtpunt beklimmen

Heb je ooit zwijmelend naar een foto van de Thaise eilanden gekeken, dan zat daar ongetwijfeld Koh Nang Yuan tussen; een prachtige witte sliert strand verbind hier de groene minibergen aan elkaar. Beklim het uitkijkpunt, ga snorkelen en relax op het mooie strand.

Koh Tao

Vervolgens vaar je meestal naar het 10 minuten verderop gelegen Koh Tao, waar de lunch tijdens veel tourtjes wordt geserveerd in één van de restaurants aan het strand. Van hieruit heb je zicht op het turkooizen water en de longtailboten die in het water dobberen.

Aansluitend heb je tijd om op het strand van Koh Tao te relaxen, voordat de boot je weer terugbrengt naar Koh Samui (circa 1,5 á 2 uur varen) of Koh Phangan (circa 1 uur varen).

Kosten van een excursie naar Koh Tao en Koh Nang Yuan

De dagtourtjes naar Koh Tao en Koh Nang Yuan kunnen verschillen, maar vaak wordt ongeveer bovengenoemd programma aangehouden. De trips zijn het gemakkelijkst te boeken bij je hotel of bij de diverse reisbureaus die je kunt vinden op Koh Samui en Koh Phangan. De kosten liggen rond 2000,- Baht per persoon voor een groepsexcursie, een volle dag, inclusief vervoer, lunch en gebruik van het materiaal. Luxere (privé)trips zijn uiteraard mogelijk tegen een hoger tarief.

Entree voor Koh Nang Yuang bedraagt 100,- Baht per persoon. De huur strandstoelen op Koh Nang Yuan is aan te raden, je mag hier namelijk niet met je handdoek op het strand liggen. Deze kosten bedragen 150,- Baht voor 2 stoelen met 1 parasol.

Op eigen houtje naar Koh Tao en Koh Nang Yuan

Het is ook mogelijk om op eigen gelegenheid naar Koh Tao en Koh Nang Yuan af te reizen. In één dag kun je een goede indruk krijgen van beide eilanden. Boek de veerboot bij één van de drie maatschappijen; Lomprayah Catamaran, Seatran Discovery of Songserm Express. Al deze maatschappijen varen heen en weer tussen Koh Samui, Koh Phangan (meestal de volgende stop na Koh Samui) en Koh Tao / Koh Nang Yuan.

De eerste boot vanaf Koh Samui vertrekt rond 8.00 uur en deze is rond 8.30 uur bij Koh Phangan. Je bent dan om 9.30 uur op Koh Nang Yuan of om 10.00 uur op Koh Tao.

Tip: bezoek eerst Koh Nang Yuan, dat is de mooiste plek om één dag door te brengen. Als je tijd over hebt, kun je informeren naar een boot van Koh Nang Yuan naar Koh Tao. Vanaf beide eilanden gaan boten terug naar Koh Phangan en Koh Samui. De laatste boot verlaat Koh Tao rond 15.00 uur.

Kosten vanaf Koh Samui en Koh Phangan

De kosten vanaf Koh Samui bedragen circa 700,- Baht per persoon per enkele reis, inclusief vervoer vanaf je hotel naar de pier. Voor een dag ben je dan 1400,- Baht per persoon kwijt.

De kosten vanaf Koh Phangan bedragen circa 600,- Baht per persoon per enkele reis, inclusie vervoer vanaf je hotel. De totale kosten bedragen dan 1200,- Baht.

Hier komen de volgende kosten bij: de entree voor Koh Nang Yuan (100,- Baht) en eventueel de huur van 2 strandstoeltjes met parasol op Koh Nang Yuan (150,- Baht in totaal voor 2 stoelen) omdat je niet met je handdoek op het strand mag liggen.

Een snorkel en duikbril kun je huren op Koh Nang Yuan bij de beach bar voor 100,- Baht per set. Zorg dat je 1000,- Baht extra bij je hebt voor de borg of neem een rijbewijs of anders soort ID mee, als borg voor je snorkelset.

Andere tips