Chiang Rai; bezoek de sprookjestempel en de Gouden Driehoek

Wat Rong Khun Chiang Rai

Ben je van plan om Chiang Rai te bezoeken, dan schop je het bijna tot het meest noordelijke puntje van Thailand. Circa 50 kilometer verder naar het noorden ben je in Myanmar en buig je iets af naar het noordoosten dan is het even ver naar de grens van Laos. Chiang Rai is dan ook de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan deze ‘Gouden Driehoek’.

Het drielandenpunt Thailand, Myanmar en Laos wordt ook wel de Gouden Driehoek genoemd vanwege de opiumteelt die hier vroeger volop aanwezig was. De regering heeft opiumboeren in het gebied gedwongen te stoppen met de teelt, maar sinds de productie van opium in concurrent Afghanistan sinds de oorlog daar flink is afgenomen, is de productie in de Gouden Driehoek toch weer groeiende. Maar dat is voor (de meeste) toeristen natuurlijk niet de reden om deze regio te bezoeken. Wel vanwege de vele bergstammen in Noord-Thailand, de kleine oude dorpjes, de kleurrijke inwoners en natuurlijk de bergachtige omgeving. Door haar ligging is het gebied lange tijd geïsoleerd geweest van de rest van Thailand. Daarom vind je in deze regio nog een authentieke cultuur met meer oude tradities. Je kunt hier prachtige (meerdaagse) wandelingen en trekkings maken.

De stad Chiang Rai (gelegen in de gelijknamige provincie) is het ideale startpunt voor een ontdekkingstocht door dit mooie gebied, maar is zelf ook een bezoek waard. Niet in de laatste plaats vanwege de opmerkelijke witte tempel Wat Rong Khun; een unieke trekpleister in deze gemoedelijke stad.

Reisinformatie Thailand

Beste reistijd Thailand: November tot en met Maart
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Skyscanner
Vliegtijd Thailand: 12 uur bij een rechtstreekse vlucht
Beste hotel en hostel deals: Booking.com
Leukste reizen voor koppels: Riksja Travel en Van Verre
Leukste reizen voor gezinnen: Local Hero Travel of Riksja Family
Visum Thailand: E-visums.nl
Nog meer Thailand tips en reisinformatie.

Activiteiten en bezienswaardigheden in Chiang Rai

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten

Top 3 in Chiang Rai

Witte tempel (Wat Rong Khun) in Chiang Rai

Reisroutes met Chiang Rai

Reisroute Noord Thailand

In de buurt van Chiang Rai

Chiang Mai en de bergen van Noord-Thailand

Pai: paradijs voor backpackers

Mae Hong Son: ontdek Thailand ‘off the beaten track’