Chiang Mai en de bergen van Noord-Thailand

Chiang Mai

Wil je olifanten spotten in een rivier, de bergen in en tempels bezoeken? Reis dan af naar het noorden van Thailand. Hier vind je ongerepte natuur, kun je prachtige wandelingen maken en wacht je een heerlijk ontspannen sfeer in de uitvalsbasis voor al dit moois: Chiang Mai.

Chiang Mai ligt zo’n 700 kilometer ten noorden van Bangkok tussen de hoogste bergen van Thailand. De stad is in een hoog tempo gemoderniseerd de laatste jaren, maar is nog altijd niet te vergelijken met Bangkok. Chiang Mai is gemoedelijk, heeft ondanks haar grootte een dorps karakter en is een stad waar je denkt slechts een paar dagen te blijven om het vervolgens niet meer te willen verlaten.

Gezelligste stad van Thailand

Chiang Mai bruist van de cultuur en historie. Het had in het verleden een belangrijke strategische ligging vanwege de zijderoute. De oude stad was omgeven met muren en poorten die nog steeds goed terug te vinden zijn. Later werd het een belangrijk centrum voor handwerken, juwelen en houtsnijwerk. Nu komen daar vele duizenden bezoekers per jaar bij die niet alleen afreizen voor de mooie tempels, gezellig avondmarkten of het heerlijke nachtleven van Chiang Mai.

Bergstammen, natuur en trekkingen vanuit Chiang Mai

Veel mensen gebruiken dit als startpunt om het bergachtige noorden te ontdekken. Wandelingen van enkele uren tot dagen en zelfs weken vertrekken vanuit deze ‘hub’. Je trekt de wijde natuur in voor ontmoetingen met authentieke bergstammen, bezoekjes aan olifantencentra en om rivieren te bedwingen op een raft.

Sportievelingen en natuurliefhebbers mogen dit deel van Thailand daarom zeker niet overslaan. Vergeet echter niet om in je drukke reisprogramma ook enkele dagen uit te trekken voor het vriendelijke Chiang Mai zelf. Deze stad is het meer dan waard om bezocht, verkent en bemind te worden.

Reisinformatie Thailand

Beste reistijd Thailand: November tot en met Maart
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Skyscanner
Vliegtijd Thailand: 12 uur bij een rechtstreekse vlucht
Beste hotel en hostel deals: Booking.com
Leukste reizen voor koppels: Riksja Travel en Van Verre
Leukste reizen voor gezinnen: Local Hero Travel of Riksja Family
Visum Thailand: E-visums.nl
Nog meer Thailand tips en reisinformatie.

Reistips & bezienswaardigheden in Chiang Mai

Tips in de omgeving van Chiang Mai & in de bergen

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten

Globehopper reistips

Top 3 in Chiang Mai

Chiang Dao grot en Karen Long Neck dorp bezoeken

Reisroutes met Chiang Mai

Rondreis Thailand in 3 weken

Reisroute Noord Thailand

Andere tips in Thialand

Pai: paradijs voor backpackers

Chiang Rai; bezoek de sprookjestempel en de Gouden Driehoek

Mae Hong Son: ontdek Thailand ‘off the beaten track’