Central Park

Central Park

Bezoek het bekendste park van New York: Central Park. Deze attractie mag je niet missen tijdens je stedentrip New York. Central Park ligt midden in Manhattan en is het groene hart van de betonnen stad. Central Park is circa 4 bij 0,8 kilometer lang en met zo’n 40 miljoen bezoekers per jaar het drukst bezochte park ter wereld.

Bezienswaardigheden in Central Park

Wandelen, handlopen of rolschaatsen; het zijn stuk voor stuk populaire activiteiten in Central Park. Je kunt uren ronddwalen over de wandelpaden, langs tuinen en vijvers en langs oude paviljoenen of huur een fiets en ontdek Central Park en omgeving. Maar vergeet ook zeker niet om de beroemde bezienswaardigheden in het park te bezoeken zoals Strawberry Fields, Belvedere Castle, Central Park Zoo en Cleopatra’s Needle.

Belvedere Castle

Het opvallende kasteel Belvedere Castle stamt uit 1869 en is gebouwd op Vista Rock, waardoor het fraai boven de omgeving in Central Park uittorent. In het kasteel is een observatorium gevestigd, vooral bedoeld voor kinderen. Komt het kasteel je bekend voor? Waarschijnlijk ken je het dan uit de film ‘De Smurfen’. In deze film heeft Gargamel zijn laboratorium in Belvedere Castle.

Central Park Zoo

Wist je dat je een heuse kleine dierentuin kunt vinden in Central Park? Neem een kijkje bij de verschillende dieren van over de hele wereld zoals luipaarden, beren, pinguïns, apen en rode panda’s. Ook de zeeleeuwen zijn een bezoek waard, kom tijdens voedertijd om 11.30 uur, 13.30 uur of 15.30 uur. Er is ook een Childrens Zoo, een soort kinderboerderij, met hangbuikzwijnen, geiten en schapen. Central Park Zoo is geopend van april tot november. Tickets vanaf US$ 12,- per volwassene en US$ 7,- per kind. Kijk hier voor meer informatie.

Strawberry Fields

Strawberry Fields is een gedenkplaats in Central Park ter nagedachtenis aan John Lennon, de zanger van de legendarische Britse popgroep The Beatles. John Lennon overleed in 1980 en op zijn verjaardag in 1985 werd de gedenkplaats, een mozaïek met het woord ‘Imagine’, onthuld. Het is een verwijzing naar het Beatles-liedje ‘Strawberry Fields Forever’ en het nummer ‘Imagine’. Regelmatig vind je hier muzikanten die liedjes van The Beatles spelen.

Alice in Wonderland

Bezoek het bronzen beeld Alice in Wonderland, een favoriet onder gezinnen die Central Park rondwandelen. Het beeld was een geschenk van filantroop George Delacorte aan ‘de kinderen van New York’ in 1959.

Cleopatra’s Needle

Cleopatra’s Needle is een 21 meter hoge Egyptische obelisk dat al sinds 1881 in Central Park te bewonderen is. Er zijn in totaal 3 ‘naalden van Cleopatra’ te vinden op de wereld; er staat er één in Londen, één in Parijs en natuurlijk deze in New York. De obelisk was al zeker 1000 jaar oud toen Cleopatra over Egypte regeerde, dus de naam kan misleidend zijn. De ‘naald’ is voorzien van Egyptische hiëroglyfen en gemaakt van rood graniet.

Schaatsen in Central Park

Bezoek je New York in de winter? Ga dan schaatsen op één van de meest romantische schaatsbanen ter wereld; de Wollman Rink. Al sinds 1950 binden New Yorkers en toeristen hier hun schaatsen onder, al is het alleen al voor de foto met de indrukwekkende wolkenkrabbers op de achtergrond. De Wollman Rink schaatsbaan figureert in veel bekende Hollywood films, waaronder de films Love Story en Serendipity. Kijk hier voor openingstijden en de kosten voor het huren van schaatsen en entree.

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten