Ontdek Cairns; toegangspoort tot het tropisch regenwoud

Cairns reistips activiteiten en bezienswaardigheden

In het tropische noorden van Queensland ligt Cairns, Australiës bekendste toegangspoort tot het tropische regenwoud. Cairns is een moderne stad vol hotels, smaakvolle restaurants, boetiekwinkels, botanische tuinen en kunstgalerijen. Het meest centrale punt is de Esplanade, met de oceaan aan de ene zijde en een restaurantstrip aan de andere zijde van de boulevard. Hier vind je ook de Lagoon, een kunstmatige zwemlagune met zonneweide die gratis toegankelijk is. Een heerlijke plek om een dagje te ontspannen en om andere reizigers te ontmoeten.

Great Barrier Reef en tropisch regenwoud

Cairns is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het noordelijke deel van het Great Barrier Reef. Veel boottochten en excursies worden van hieruit georganiseerd, al kun je ook kiezen voor een zuidelijker gelegen uitvalsbasis voor het koraalrif zoals Airlie Beach.
Wat je echt niet mag missen, is een uitstapje naar het Daintree Rainforest; ’s werelds oudste regenwoud en de enige plek waar het tropisch regenwoud het Great Barrier Reef ontmoet. Bezoek de Mossman Gorge waar je je kunt laten rondleiden door de oorspronkelijke bewoners van het woud, de Kuku Yalanji. Maak een uitstapje naar de ongerepte stranden van Cape Tribulation. En stap in de Cairns Skyrail voor een trip per kabelbaan waarbij je pal over het regenwoud zoeft, of kies voor de Kuranda Scenic Railway voor een verkenningstocht door deze indrukwekkende wildernis per trein.

Activiteiten en bezienswaardigheden in Cairns

GlobeHopper reistips