Café de Ceuvel

Cafe de Ceuvel Amsterdam

Café de Ceuvel is opgebouwd uit gerecyclede materialen en heeft als missie zo zelfvoorzienend mogelijk te worden…; dit café is net een tikkeltje ‘anders’. De voormalige scheepswerf waar het café ligt, is door de gemeente voor 10 jaar beschikbaar gesteld aan biologen, stedenbouwkundigen en architecten. Zij zetten speciale planten in om de vervuilde grond te reinigen en creëerden een zelfvoorzienend kantorenpark aan het IJ. De beginnende bedrijfjes worden gehuisvest in oude woonboten die op het land zijn getild.

Temidden van dit mooie project, zit Café de Ceuvel sinds de zomer van 2014. Middels crowdfunding konden de jonge oprichters van deze hippe, eclectische bar van start. Rauw vormgegeven, maar boordevol gezelligheid; een heerlijke plek om een biertje te drinken bij een warm kampvuur terwijl om je heen hard gewerkt wordt op de wereld een beetje mooier te maken.

Route naar Café de Ceuvel

Vanaf Amsterdam Centraal neem je bus 34, 35 of 391 (vanaf bushalte CS IJ-Zijde) naar Mosplein. Vanaf hier loop je langs de kerk via de Papaverweg (kom je per auto? parkeren kan hier) naar de Korte Papaverweg. Je kunt natuurlijk ook de pont vanaf het Centraal Station naar Noord pakken en van daaruit fietsen naar Café de Ceuvel. Houd dan GPS bij de hand.