Australië’s hippie hotspot Byron Bay

Byron Bay Australie bezienswaardigheden activiteiten en reistips

Ooit de ultieme hippiebestemming, maar tegenwoordig een surfershotspot vol hippe cafés en restaurants; Byron Bay heeft een ware transformatie ondergaan.
Toen wij het strandplaatsje voor het eerst bezochten in 2004 zegevierde hier de alternatieve levensstijl en vond je er vooral hippies en backpackers. De meeste kwamen er voor een paar dagen maar bleven weken of soms maanden ‘plakken’.
Toen we in 2017 terugkeerden naar Byron Bay, hadden de hippies hun huizen verkocht aan de yuppen en de bohemiens, of zich simpelweg zelf een andere levensstijl laten aanmeten. Byron Bay trekt nog steeds veel backpackers, maar ook luxere reizigers en families vinden hun weg naar de prachtige kustplaats.
Sfeervolle restaurants, leuke koffieshops en kleurrijke winkeltjes sieren het compacte stadscentrum terwijl vakantiegangers hun eerste surflessen nemen op één van de twee mooie stranden van Byron Bay.

De sfeer in deze kleine smeltkroes van surfculturen is nog steeds aangenaam en relaxed, maar Byron Bay is volwassener geworden en trekt tegenwoordig een veel breder publiek. Deze gezellige hotspot mag je daarom echt niet missen als je langs de Australische oostkust reist, of je nou een backpacker, luxe reiziger, hippie, surfer, yogi, gezin met kids of ‘niet te labelen’ bent.
Byron Bay huisvest meerdere malen per week leuke Farmers Markets en Artisan Markets die een bezoek waard zijn. Maar de grootste highlight, naast het strand en het stadje zelf, is de mooie vuurtoren. Byron Lighthouse ligt op het meest oostelijke puntje van Australië en biedt tevens een uitzichtpunt van waaraf je regelmatig dolfijnen, haaien, zeeschildpadden en mantaroggen kunt spotten.