Burj Khalifa

Bezoek de grootste wolkenkrabber ter wereld in Dubai! De Burj Khalifa is maar liefst 829,84 meter hoog. Het gebouw telt ruim 160 verdiepingen en huisvest onder andere een hotel van Georgio Armani, appartementen, kantoren, een moskee, een restaurant, de hoogste gelegen nachtclub ter wereld en niet te vergeten; twee verschillende observatiedekken!

Uitzichtplatform Burj Khalifa

Het uitzichtplatform op de 125e verdieping ligt op een hoogte van 456 meter. Hier heb vanachter de grote ramen een uitzicht van 360 graden over de stad en omliggende woestijn. Een ‘must’ tijdens je verblijf in Dubai; dit vergezicht is niet alleen enorm indrukwekkend, maar geeft je meteen meer inzicht in de opbouw van Dubai. De eindeloze zandvlakte ligt letterlijk aan je voeten, ook al heb je dat misschien niet door als je je door de bruisende stad verplaatst.
Op de 148e verdieping, 555 meter hoogte, ligt nog een observatiedek. Dit is ’s werelds hoogste outdoor panoramaplatform. De lift die je omhoog brengt is overigens al een ervaring op zich. Met 42 km/uur vlieg je in ‘no time’ de lucht in.
Burj Khalifa werd gebouwd tussen 2004 en 2010. In de zomer van 2007 behaalde het de titel ‘Hoogste gebouw ter Wereld’, toen het de 508 meter hoge Taipei 101 Tower in Taiwan inhaalde.

Dubai Fountains

Rondom de toren ligt een multifunctioneel complex met fonteinen, ’s werelds grootste winkelcentrum de Dubai Mall, restaurants en terrassen. De fonteinen vormen een geheel aparte attractie; elke middag en avond verzorgen zij een heuse show met muziek en licht, die je niet mag missen.

Burj Khalifa Dubai

Tickets kopen voor de Burj Khalifa

Koop je kaarten voor een bezoek aan de Burj Khalifa vooraf online. Daar ben je het voordeligst uit en zo weet je zeker dat je aan de deur niet teleurgesteld wordt, er is namelijk dagelijks een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Indien je je tickets online hebt besteld, staat er een tijdstip op je kaarten vermeld. Zorg dan dat je ruim op tijd bij de toren aanwezig bent en rekening houdt met veiligheidscontroles, zodat je je ‘tijdslot’ niet mist. Vooral rond zonsondergang kunnen de rijen vrij lang zijn. Als je eenmaal boven bent, kun je zo lang blijven als je wilt (tot sluitingstijd).

Verschillende soorten tickets

De kaarten zijn opgedeeld in ‘prime hours’ (de drukste uren) en ‘non prime hours’ (normale tijden). Daarnaast kun je kiezen tussen het voordeligere observatiedek At The Top (verdieping 125) of het exclusievere At The Top, Burj Khalifa SKY (verdieping 148). De toegangsprijzen bij het online reserveren liggen tussen 30,- euro en 125,- euro per persoon, afhankelijk van tijdstip en verdieping. Kinderen onder de 12 jaar krijgen korting en kinderen jonger dan 4 jaar kunnen gratis mee. Tickets boek je hier voordelig en veilig online.