Brug over de River Kwai & de Death Railway

Kanchanaburi en de River Kwai

De spoorbrug bij de River Kwai is onderdeel van de beruchte Death Railway (de Birma dodenspoorweg), dit was een bevoorradingsroute tussen Thailand en Birma die werd aangelegd in de Tweede Wereldoorlog. Japan bezette Thailand in deze jaren. De aanleg van de Death Railway was een zware taak wegens de dichte oerwouden, bergen en het tropische klimaat. Japan zette dwangarbeiders en krijgsgevangenen in om de spoorlijn te bouwen (van september 1942 to december 1943), waaronder veel Nederlanders uit voormalig Nederlands-Indië. Vele arbeiders stierven door uitputting, ondervoeding of ziekte. De brug is vooral bekend geworden door het boek van de Franse schrijver Pierre Boulle en de Engelse speelfilm ‘The Bridge on the River Kwai’.

Activiteiten bij de River Kwai

Bezoek de River Kwai tijdens je rondreis door Thailand. Op deze manier krijg je niet alleen een kijkje in de geschiedenis, maar je ontdekt ook de prachtige natuur bij de River Kwai. De jungle-achtige omgeving is prachtig. Je kunt bij de River Kwai bamboeraften, zwemmen, een Mon-dorp bezoeken, boottochten maken of kajakken. Je kunt tijdens je bezoek bovendien de brug overlopen, de Hellfire Pass bezoeken, lokale musea bekijken en een treinrit maken over de beruchte Dodenspoorlijn.

Dagtour naar Bridge over the River Kwai en de Dodenspoorlijn vanuit Bangkok

De River Kwai is een uitstekende plek om 2 of 3 dagen door te brengen tijdens je rondreis door Thailand. Heb je niet voldoende tijd om meerdere dagen bij de River Kwai door te brengen? Dan kun je ook een dagtrip naar de River Kwai maken. Tours zijn mogelijk met een groep of op privé basis. Boek hier een privétour vanuit Bangkok naar de brug over de River Kwai en de dodenspoorlijn. Een tocht in een speedboot over de rivier is inbegrepen. Je kunt ook kiezen voor een groepsexcursie naar de River Kwai. Naast een tocht per speedboot is dan ook de treinrit over de Death Railway inbegrepen. Boek hier de groepsexcursie naar de River Kwai.

Bijzonder overnachten bij de River Kwai

Kijk hier als je op zoekt bent naar overnachtingen bij de River Kwai. Je kunt slapen in een uniek drijvend hotel op het water of aan de oever van de River Kwai. Ook volledig verzorgde 2-daagse tours naar de River Kwai vanuit Bangkok, inclusief activiteiten en overnachting bij de River Kwai, kun je hier bekijken.