Koala’s en outdoor avonturen in zonnig Brisbane

Brisbane bezienswaardigheden activiteiten en reistips

Brisbane is de toegangspoort tot het ‘outdoor adventure’ mekka van de Australische oostkust. Stradbroke Island, 4×4 paradijs Fraser Island, Moreton Island en het Lamington National Park liggen allemaal op een steenworp afstand van de hoofdstad van Queensland. Het wordt bovendien geflankeerd door de fenomenale stranden van de Sunshine Coast in het noorden en de Gold Coast in het zuiden.
Toch maken maar weinig reizigers een stop in Brisbane. Wellicht vanwege het gebrek aan iconische highlights, zoals Sydney bijvoorbeeld te bieden heeft.
Wie echter de tijd neemt om Brisbane te verkennen, ontdekt een artistieke rivierstad vol hippe cafés en restaurants, zonovergoten stranden, weelderige tuinen en een fotogenieke skyline. Strijk neer tussen de locals op zoek naar verkoeling rondom de grote gratis zwemlagune in het stadscentrum en ga shoppen in de eigenzinnige designerboetieks aan James Street, Winn Lane of Bakery Lane. Bezoek de sfeervolle Collective Markets aan de South Back die het gehele weekend duren of wandel door de diverse musea en kunstgalerijen.

Ontdek het Australische dierenrijk

Een ‘must’ is ook een bezoek aan de Lone Pine Koala Sanctuary, een kleine dierentuin die stamt uit 1927 waar je alle bijzondere dieren uit de Australische fauna kunt ontmoeten. Voer de kangoeroes, ga knuffelend op de foto met een koala, ontdek de gevaarlijkste slangensoorten op het continent en bewonder een dingo van dichtbij.
Heb je hierna nog geen genoeg van het Australische dierenrijk? Maak dan een uitstapje naar Australia Zoo net buiten Brisbane, opgericht door icoon en ‘Crocodile Hunter’ Steve Irwin en tegenwoordig succesvol gerund door zijn gezin.

Activiteiten en bezienswaardigheden in

GlobeHopper reistips