Boottocht en snorkelen in het Angthong National Marine Park

Boottocht en snorkelen in het Angthong National Marine Park

Het Angthong National Marine Park is een archipel van 42 eilanden in de Golf van Thailand. Hier vind je prachtige kalkstenen rotsen, mangroves, dichte jungle en verlaten parelwitte stranden. Het beschermde natuurgebied beslaat circa 100 km2 en is gedeeltelijk te zien vanaf Koh Samui. Zo’n prachtig gebied zó dicht bij Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao gelegen… dan mag een uitstapje naar dit natuurpark natuurlijk niet ontbreken tijdens je reis!

Dagtrip naar het Angthong National Marine Park

De meeste bezoekers maken een dagtrip naar het Angthong National Marine Park, vanuit Koh Samui, Koh Phangan of Koh Tao. Bij de meeste trips word je ’s morgens opgehaald bij je hotel en naar de pier gebracht, van waaruit je naar het natuurgebied vaart dat circa 30 kilometer verderop ligt.

Snorkelen, zwemmen, kajakken en zonnebaden

Vervolgens kun je de mooiste kleurrijke vissen spotten tussen het koraal tijdens het snorkelen. Ook het smaragdgroene meer Talay Nai op het ‘moedereiland’ Koh Mae is een bezoek waard. Op het eiland Koh Wau Talab kun je een viewpoint vinden dat ruim 260 meter boven de zeespiegel ligt, van waaraf je tientallen eilandjes kunt zien liggen.

Daarna kun je kajakken tussen de eilanden, zwemmen, zonnebaden op één van de pittoreske stranden. Aan het einde van de middag brengt de speedboot je weer terug naar je hotel.

Kosten voor een dagtrip

De dagtrips kunnen verschillen, maar de meeste bevatten bovengenoemde onderdelen en staan garant voor een prachtige dag in de ongerepte, fotogenieke natuur. Trips zijn de boeken bij hotels en bij de reisbureaus die je kunt vinden op Koh Phangan, Koh Samui en Koh Tao.
Enkele aanbieders zijn: Lomlahkkhirm, High Sea Tour, In Sea Speedboat en Angthon Sea Tour, maar neem vooral ter plaatse zelf een kijkje tussen het aanbod.

Prijzen variëren van 1000,- tot 2000,- Baht per persoon, afhankelijk van de duur van de tour ( een halve of volle dag) en de inbegrepen onderdelen (lunch, wel of niet kajakken, etc.). Kinderen betalen meestal de helft. Hou rekening met een toegangsfee voor het nationale park, van 300,- Baht per volwassene (150,- Baht per kind) die er bij het ene tourtje nog bijkomt en bij het andere al is inbegrepen.
Maart tot oktober is de beste periode om het Marine Park te bezoeken. Tussen november en januari kan het park soms gesloten worden bij erg slecht weer, dit gebeurt sporadisch.

Overnachten in het natuurgebied

Slechts één van de eilanden, Koh Paluay, is bewoond. Hier leeft een lokale vissersgemeenschap, vrij afgesloten van andere mensen. Wil je in het Angthong Marine Park overnachten, dan kan dit alleen in Koh Wua Talab waar je enkele bungalows, een campsite en een restaurant kunt vinden.