Bijzonder eten en drinken in Amsterdam

Bijzonder eten en drinken in Amsterdam

Bijzonder eten en drinken in Amsterdam. Dat kan zeker. Wij hebben hieronder een paar unieke plekken voor je verzameld om iets te gaan eten en / of drinken in Amsterdam. Ook zijn er een paar bijzondere en luxere eetgelegenheden in Amsterdam welke het bezoeken waard zijn.

Brouwerij ’t IJ

Hier wordt Amsterdams lekkerste speciaalbier gebrouwen. Brouwerij ’t IJ is een begrip in Amsterdam en wordt inmiddels in talloze cafés geschonken. Het proeflokaal en terras waar je alle IJ-biertjes kunt proeven, vind je in Gemeentelijk Badhuis Funen aan de Funenkade. Herkenbaar is de aangrenzende molen, die eigenlijk niet bij de brouwerij hoort maar wel hét herkenningspunt voor de brouwerij is geworden.

In het proeflokaal en op het terras kun je dagelijks van 14.00 to 20.00 uur terecht. Wil je een rondleiding door de brouwerij maken, ga dan op vrijdag, zaterdag of zondag. Op de website vind je de exacte tijden.

C-Taste

Dineer in het donker, bediend worden door blinden en mensen met een visuele beperking en je zintuigen laten prikkelen tot je hebt geraden wat je eet. Een belevenis!

Amsterdam Roest

Een creatieve vrijplaats, zo omschrijft Roest zichzelf. Wij vinden het vooral een gezellige bar, met vuurkorven buiten en een eigen stadsstrand. In de naastgelegen loods worden markten en kleinschalige culturele evenementen georganiseerd. Een tikkeltje alternatief, soms wat hip maar vooral spontaan en ongedwongen. Een heerlijke plek om je avond of zondagmiddag door te brengen.

Borrelen aan de Amstel

Meerdere leuke opties aan de Amstel. Kijk eens op:  Café de Ysbreeker of Café Hesp voor een drankje aan de beroemde rivier.

Loetje

Vleeseters opgelet, volgens velen scoor je de lekkerste biefstuk bij Loetje. Vier vestigingen in Amsterdam, we willen geen reclame maken maar Loetje hoort ertussen.

Everything on a stick

Alle gekheid op een stokje… hier worden alle maaltijden echt op een satéprikker geserveerd.

Westergasterras

Naast het Westerpark vind je dit leuke bar-restaurant in Amsterdam West. Je kunt er goed vertoeven op het terras, maar ook binnen bij de open haard kun je heerlijk dineren. Industrieel met een warm tintje.

Luxer uit eten in Amsterdam

Amstel hotel

Het indrukwekkende Amstel Hotel (officieel: InterContinental Amstel) is niet alleen één van de meest luxueuze hotels in de stad, het is ook een favoriet onder liefhebbers van exclusieve eetgelegenheden. Het restaurant La Rive heeft 1 Michelin ster. Ook als je budget het niet toelaat om hier te dineren, is een kijkje bij dit mooie gebouw aan de rivier de Amstel de moeite waard. In de brasserie en op het terras kun je terecht voor een eenvoudigere hap tegen een iets zachter prijsje. Hier heb je bovendien kans om bekende buitenlandse sterren te spotten; de ‘groten der aarde’ overnachten hier namelijk regelmatig als Nederland wordt bezocht voor optredens.

InterContinental Amstel Hotel in Amsterdam

College Hotel

The College Hotel draait op een uniek concept; de bediening bestaat uit studenten die geselecteerd zijn tijdens hun opleiding in de hospitality branche. Ongeveer 4 van de 10 medewerkers zijn student en leren de kneepjes van het vak hier toe te passen op hoog serviceniveau. Een bijzondere plek voor een lunch of diner, in één van Amsterdams prachtige historische gebouwen aan het Roelof Hartplein (nabij Museumplein).

The College Hotel Amsterdam

Conservatorium hotel

Een interessante combi van modern design en historische architectuur kenmerken dit bekende hotel-restaurant aan de Van Baerlestraat (nabij Museumplein). De brasserie & het vrij nieuwe Aziatische restaurant Taiko trekken beide locals en internationale gasten. Leuk voor een bijzondere gelegenheid.

Conservatorium Hotel in Amsterdam

Tip voor jouw stedentrip Amsterdam:
* Bekijk onze favoriete hotels in Amsterdam voor elk budget!

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten

Tips Amsterdam

Hotels in Amsterdam

Andere tips in Amsterdam

Hotels in Amsterdam

Bezoek de leukste musea in Amsterdam

15 x Beste rooftop bar Amsterdam