Big Buddha Koh Samui

Aan de noordkust van Koh Samui ligt de beroemde Big Buddha tempel, met zijn opvallende gouden Boeddha standbeeld. Lokaal staat de tempel bekend onder de naam Wat Phra Yai. Het gouden standbeeld werd gebouwd in 1972 en is één van de meest opvallende bezienswaardigheden op het eiland. Vanaf kilometers afstand kun je het beeld zien staan en menig bezoeker dat per vliegtuig op Koh Samui arriveert, ziet de Big Buddha al vanuit de lucht.

Vind je ideale vakantie met de GlobeHopper Vakantiewijzer

Een trap leidt naar het platform waarop de zittende Boeddha te vinden is. Van hieraf heb je een prachtig uitzicht over de omgeving en de zee. Rondom de voet van het standbeeld worden amuletten, religieuze attributen en souvenirs verkocht. Ook vind je er lokale restaurants en eetstalletjes. De bezoekers zijn een mix van toeristen en Boeddhistische locals die er komen bidden, bloemen offeren of wierook branden. Vooral de ’s morgensvroeg is een goed moment om de tempel te bezoeken, wanneer de monniken er hun gebeden komen opzeggen. ’s Avonds wordt het standbeeld verlicht.

Zorg dat je bedekkende kleding draagt tijdens het bezoek aan religieuze bezienswaardigheden in Thailand. Schouders en knieën dienen niet zichtbaar te zijn.

Ligging van de Big Buddha

Het standbeeld is te vinden aan de noordzijde van Koh Samui, neem vanaf de ringweg Route 4169 de afslag naar Route 4171. Gelegen op 3 kilometer ten noorden van de luchthaven van Koh Samui.

Andere tips op Koh Samui