Ontdek surfparadijs Biarritz

Biarritz

Biarritz is een weelderig surfersparadijs onderin zuidwest-Frankrijk, vlakbij de Spaanse grens. Het vroegere vissersdorpje werd in de 19e eeuw befaamd als zomerbestemming van Napoleon III en zijn familie. Als snel volgenden meer royalties, waardoor het stadje een mondaine vibe kreeg. In de jaren zestig trokken de stranden van Biarritz echter een compleet ander publiek; surfers! Biarritz is momenteel nog steeds één van de populairste surfstadjes in Frankrijk. Wij raakten helemaal verknocht aan Biarritz en zetten onze vakantietips op een rij!

Biarritz startpunt van de Europese surfscene

Tijdens het schieten van de Hollywoodfilm ‘The Sun also Rises’ (1956) in dit deel van Frankrijk, zag filmmaker & golfsurfer Peter Viertel de potentie van Biarritz als surfmekka. Hij liet een surfplank opsturen vanuit Californië en rekruteerde in no time locals én buitenlandse surfers. Zo werden in dit Baskische deel van Frankrijk de wortelen gelegd voor de Europese surfscene. Nu vind je vele surfscholen in Biarritz met lessen voor zowel beginners als gevorderden aan het langgerekte strand. Je vindt in Biarritz een kleurrijke mix van rijkere, trendy Fransen tot hippies die de surflocaties afreizen in een oude Volkswagen-bus. En natuurlijk vele vakantiegangers die de relaxte vakantiesfeer van Biarritz komen proeven!

Biarritz tips voor je vakantie

Wat te doen tijdens je vakantie in Biarritz? Onze tips voor Biarritz op een rij:

  • Wandel langs de kust van Grande Plage naar het strand Plage La Côte des Basques.
  • Neem een kijkje bij de oude haven en bij enkele prachtige uitzichtpunten tussen de stranden in.
  • Bewonder het weidse uitzicht op de Golf van Biskaje vanaf de rotsformatie Rocher de la Vierge.
  • Ga heerlijk tafelen kan bij sfeervolle restaurants of bij één van de pintxos barren, waar kleine hapjes in tapas-stijl worden geserveerd. Tip: probeer de Pintxos bij Bar Jean.
  • In de markthal Les Halles vind je een ‘indoor foodmarket’ waar je ter plekke kunt genieten van goed eten en drinken.
  • En dan zijn er natuurlijk de tientallen barren waar je de dag kunt afsluiten met een lekker drankje en (live) muziek. Onze favoriete barren: Tandem Café, Le Surfing café-restaurant (met uitzicht op het strand en de surfers!) & Café Gourmet.
  • Wandel langs het legendarische en super-de-luxe Hôtel du Palais dat stamt uit 1854. Dit is het voormalige verblijf van Napoleon III en zijn Eugenia de Montijo.
  • Drink ’s avonds een biertje op het strand, tussen de locals en met uitzicht op de vuurtoren.
  • Ga surfen! Neem surfles aan Plage La Côte des Basques of Marbella Beach. Boek je surfles hier!

Biarritz is compact, maar biedt iedereen wat wils. Of je nu reist met je kinderen, als backpacker of als stelletje op zoek naar een romantisch kustplaatsje; deze plek is een ‘must stop’ aan de Zuid-Franse Golf van Biskaje.