Wat te doen in Beijing? Onze 15 top tips op een rij!

Beijing

Het dynamische Beijing, de hoofdstad van China, is de perfecte start- of eindlocatie van een rondreis door China. Een groot deel van China’s ‘must sees’ bevindt zich in of nabij deze metropool. Verken de Chinese Muur, de Verboden Stad, het keizerlijke Zomerpaleis, de Tempel van de Hemel, het Plein van de Hemelse Vrede (Tianmen Square) en de Lama Tempel. Struin door de smalle straatjes in Beijings hutongs, proef de beroemde Peking Eend of andere Chinese lekkernijen, verras je smaakpapillen op de avondmarkt en ga shoppen in hypermoderne winkelcentra.

Tips voor Beijing

Beijing is gemakkelijk te bereizen per metro en alle stops worden zowel in het Chinees als in het Engels weergegeven. Koop een metrokaart waar je alvast wat geld op zet, zodat je niet telkens een los ticket hoeft te kopen.

Zorg dat je voldoende tijd inplant voor deze stad, omdat de grootste attracties een volledige dag de tijd vergen. Hou daarbij ook rekening met de warme dagen waarop er veel smog boven de stad hangt, het kan prettig zijn om deze dagen niet te vol te plannen.

Wil je de beste plekjes in Beijing ontdekken die wat meer van de gebaande paden treden? Lees hieronder onze tips voor de meest knusse hutongs, de minder toeristische delen van de Chinese Muur die je op eigen houtje kunt bezoeken en andere ‘insiders tips’ die we hebben verzameld tijdens onze rondreis door China.

China reisinformatie

Beste reistijd China: april, mei, september en oktober
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Skyscanner
Vliegtijd China: Tussen de 10 en 11,5 uur bij een rechtstreekse vlucht
Beste hotel en hostel deals: Booking.com
Leukste reizen voor koppels: TUI of Koning Aap
Leukste reizen voor gezinnen: Local Hero Travel of Djoser Family
Visum China: E-visums.nl
Bekijk en vergelijk vakanties en rondreizen China

De 15 leukste activiteiten en bezienswaardigheden Beijing:

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten

GlobeHopper reistips

Hoe boek je goedkope vliegtickets voor je vakantie? 12 ultieme tips

Top 3 in Beijing

Chinese Muur

Verboden Stad in Beijing ontdekken

Wangfujing avondmarkt met Chinees streetfood

Rondreizen met Beijing

Rondreis China; Highlights in vogelvlucht in 2 weken

Rondreis China; Mooiste highlights in 3 weken

Stedentrip Beijing

Andere tips in China

Op ontdekkingstocht in historisch stadje Pingyao

Deze highlights mag je niet missen in Xi’an

Bezoek mysterieus Luoyang; de Longmen Grotten en de Shaolin ‘kung fu’ Tempel