Beatles Plein en State Department Store

Beatles Plein en State Department Store

Beatles Plein

Het Beatles plein is de onofficiële naam voor het plein gelegen tussen de State Department Store en het Circus. Midden op het plein staat een monument met aan de ene zijde de vier Beatles Paul, John, Ringo en George in brons en aan de andere zijde een beeld van een man dit op een trapje gitaar zit te spelen.
Het is een ode aan de jaren zeventig van de vorige eeuw, toen jonge Mongolen bij elkaar kwamen en meezongen met Beatles-liedjes die vanuit Oost-Europa het land binnen werden gesmokkeld.

State Department Store

Wandel na je bezoek aan het plein even binnen bij de tegenovergelegen State Department Store, het grote warenhuis dat bijna alles verkoopt dat je kunt bedenken; kleding, kampeerartikelen, een supermarkt, elektrische apparaten en souvenirs.
Tip: neem de roltrap naar de vijfde verdieping (waar je een enorme souvenirwinkel vindt) en proef bij het cafeetje aan je rechterhand de overheerlijke vers gemaaktecinnamon rolls!

Locatie: tegenover elkaar gelegen aan Peace Avenue, één van de Ulaanbaatars belangrijkste straten. Op de kruising met West Selbe Street en Tserendori Street.

Andere tips in Ulaanbaatar

Genghis Khan Plein

Nationaal Museum van Mongolië

Mongools bier proeven bij Grand Khaan Irish Pub