Beroemdheden spotten op Avenue of the Stars

Avenue of the Stars Hongkong

Net als de Walk of Fame in Hollywood, heeft Hongkong een geheel eigen plek waar beroemde sterren worden geëerd; de Avenue of the Stars. Hier vind je standbeelden en handafdrukken in cement van beroemdheden uit het ‘Hollywood van het Oosten’.

Renovatie Avenue of the Stars

Bezoek je Avenue of the Stars in 2016 of 2017, dan zul je het moeten doen met een ingeperkte versie van het origineel, namelijk de Garden of the Stars. De Avenue of the Stars wordt momenteel gerenoveerd. Waarschijnlijk duren de werkzaamheden tot in 2018.

Garden of the Stars

De Garden of the Stars biedt nog steeds een selectie van de bezienswaardigheden die je ook kon vinden aan de Avenue. Zo staan er standbeelden van Bruce Lee en Anita Mui, beeldhouwwerken van filmapparatuur, muurschilderingen en 20 verschillende handafdrukken in cement. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de handafdruk van Jackie Chan, niet te verwarren met die van Jacky Cheung zoals wij heel even deden….

Starry Gallery

Neem ook een kijkje bij de Starry Gallery met filmposters, quotes van filmsterren en waar 100 jaar filmindustrie in Hongkong in beeld wordt gebracht.

Locatie Garden of the Stars en Starry Gallery

De Garden of the Stars ligt niet ver bij de oorspronkelijke Avenue of the Stars vandaan, aan de Waterfront Podium Garden in Tsim Sha Tsui East (Kowloon). Pak de metro naar MTR East Tsim Sha Tsui Station, neem de lift naast Exit P1 en kies de ‘Pd’ etage. Je kunt ook kiezen voor de trappen of de lift tegenover Tsim Sha Tsui East (Mody Road) Bus Terminus. Onderweg hier naartoe loop je via de Starry Gallery. De Garden of the Stars ligt op circa 15 minuten lopen van Victoria Harbour. Entree is gratis.

Andere tips in Hongkong

Beleef de Victoria Harbour lichtshows: A Symphony of Lights en Pulse 3D

Bezoek het bruisende Tsim Sha Tsui & Nathan Road

Eet bij Tim Ho Wan; goedkoopste Michelin Sterrestaurant ter wereld