Avatar Hallelujah Mountain – Zhangjiajie

Avatar Hallelujah Mountain

Veel bezoekers komen naar Zhangjiajie voor vooral één highlight; de beroemde Avatar Mountain! Ondanks dat het gehele Zhangjiajie National Forest Park bestaat uit ‘Avatar-achtige bergen’, is de Avatar Hallelujah Mountain (ook wel Heavenly Pilar genoemd) de grootste publiektrekker in het drukste deel van het park.

Je kunt de piek van vrij dichtbij bewonderen via een wandelroute langs meerdere mooie karstpieken en uitzichtplatforms. Combineer dit met een rit met de Bailong Elevator; ’s werelds hoogste outdoor lift die langs de bergwand kaarsrecht omhoog gaat!

Neem de Bailong Elevator omhoog

Met deze glazen ligt kun je maar liefst 330 meter omhoog langs de bergwand, tot je op de top van de karstbergen staat van waaruit je naar Avatar Hallelujah Mountain wandelt. Een spectaculaire attractie die je een flinke wandeling omhoog bespaart. De lift is niet inbegrepen in de entreeprijs, je betaalt hiervoor 72 Yuan extra per enkele reis. Hou rekening met een flinke wachtrij in het zomerseizoen.

First Bridge Under Heaven

Ook de First Bridge Under Heaven, een natuurlijke brug tussen twee rotsen, ligt in dit gebied. Op 357 meter hoogte worden de pieken verbonden door deze brug van 50 meter breed.

Ook in het Zhangjiajie National Forest Park liggen natuurlijk de beroemde Zhangjiajie Glazen Brug waar je 430 meter boven de vallei over glasplaten loopt en de spectaculaire Tianzi Mountain kabelbaan. Deze liggen allemaal op steenworp afstand van de Avatar Hallelujah Mountain.

Avatar de film

Natuurlijk móet je de film Avatar uit 2009 hebben gezien als je dit gebied bezoekt. Je zult snel zien dat de karstbergen inderdaad sterk lijken op het sprookjesachtige landschap met de zwevende rotsformaties waarin deze animatiefilm zich afspeelt. Het verhaal in het kort; In Avatar krijgt de verlamde ex-marinier Jake Sully de kans om een gezond lichaam terug te krijgen als hij deelneemt aan het ‘Avatar-programma’. Hiervoor moet hij afreizen naar de planeet Pandora om op zoek te gaan naar kostbare mineralen. De lokale bevolking van Pandora, de Na’vi, krijgen echter in de gaten dat hun natuurlijke omgeving wordt bedreigd en gaan de strijd aan…

Andere tips in Zhangjiajie

Tianzi Mountain kabelbaan

Wulingyuan

Glazen Brug Zhangjiajie National Park