American Museum of Natural History

American Museum of Natural History

Het American Museum of Natural History is een leuke en educatief natuurhistorisch museum in New York. Hier vind je alles over dinosaurussen, het ontstaan van de aarde, inheemse culturen en meer. Ook opgezette dieren en nagebouwde 3D leefwerelden maken deel uit van het American Museum of Natural History.

A night at the museum

Wist je dat de bekende film ‘A night at the Museum’ met de acteurs Ben Stiller, Robin Williams en Owen Wilson is opgenomen in het American Museum of Natural History?
Zo weet je precies wat je te wachten staat tijdens een bezoek, behalve dat de ‘bewoners’ van het museum natuurlijk niet echt tot leven komen.

Dinosaurus skeletten

Ondanks dat het museum al wat ouder is (het stamt uit 1869) maakt de collectie nog veel indruk. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de opgezette blauwe vinvis, het grootste zoogdier ter wereld. En bij het planetarium, bij de inheemse Haida oorlogskano, bij de grootste blauwe saffier ter wereld en bij de fossielen van echte dinosaurussen. Het American Museum of Natural History is leuk en leerzaam voor kinderen én volwassenen.

Tickets American Museum of Natural History

Een entreebewijs voor alle 45 museumhallen kost € 21,- per volwassene, € 16,- voor 65 plussers en studenten en € 11,50 per kind. Dit is exclusief toegang tot de tijdelijke tentoonstellingen die er regelmatig gehouden worden. Tickets voor het American Museum of Natural History zijn online te bestellen. Entree is overigens inbegrepen bij de diverse New York City passen.