Altai gebergte & Altai Tavan Bogd National Park

Altai gebergte & Altai Tavan Bogd National Park

Het westen van Mongolië is het thuis van het ruige Altai gebergte, dat behalve Mongolië ook voor een groot deel in Rusland ligt, met kleine uitlopers naar China en Kazachstan. Hier vind je rotsgebergten met besneeuwde toppen, gletsjervalleien, alpenweiden, naaldbossen en de mooiste meren, waarvan Khoton Lake en Khurgan Lake de meeste indruk maken. Een majestueus landschap, met daarin ook het Altai Tavan Bogd National Park gelegen. Een ideale plek voor reizigers die ‘van de gebaande paden’ willen en van intensieve wandelingen houden.

Rotstekeningen

Het Altai Tavan Bogd National Park biedt een schat aan archeologische vondsten; hier vind je petrogliefen en grafheuvels met stenen sculpturen uit de tijd van de Hunnen en de Turkse volkeren, in de 4e en 5e eeuw.

Vind je ideale vakantie met de GlobeHopper Vakantiewijzer

Jagen met roofvogels

Het berggebied wordt bewoond door diverse nomadenstammen, waaronder de Kazakken. Deze nomaden gebruiken arenden bij de jacht; ze rijden te paard de vallei in met een lederen handschoen aan één hand. Hierop zit de arend, met een kap over zijn ogen. Zodra de jager een prooi spot, wordt de kap verwijderd en gaat de roofvogel erop af. Vanuit de lucht zet hij de aanval in en plukt hij een konijn, eekhoorn of vos gemakkelijk van de grond. De prooi wordt daarna netjes afgeleverd aan de jager.

Tip: wil je met eigen ogen zien hoe de Kazakken op jacht gaan met hun roofvogels? Bezoek Mongolië dan tijdens het jaarlijkse Golden Eagle Festival in oktober.

Andere tips in Mongolië

Khustai National Park

Gobi Woestijn

Ulaanbaatar