9/11 Memorial en Museum New York

9/11 Memorial en Museum New York

Het 9/11 Memorial monument in New York is een herdenkingsmonument voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen op het World Trade Center in 2001. Het Memorial Plaza ligt bij Ground Zero, de plek waar ooit de Twin Towers van het WTC stonden voordat deze werden verwoest. Het 9/11 Memorial herdenkt ook de slachtoffers van een eerdere bomaanslag op het WTC in 1993. Het monument werd op 11 september 2011, tien jaar na de verwoestende aanslagen waarbij twee commerciële vliegtuigen vol met passagiers de torens doorboorden, geopend voor het publiek.

Namen van slachtoffers en Survivor Tree

De aanslagen op het World Trade Center hebben bijna 3000 mensen het leven gekost. De namen van de slachtoffers zijn in brons gegraveerd in twee watervijvers. Memorial Plaza wordt omring door bomen, maar één boom spring eruit: Survivor Tree. Deze boom werd flink gehavend maar nog levend ontdekt bij Ground Zero, ondanks dat alles om de boom heen in puin lag. Survivor Tree is tijdelijk verwijderd tijdens de herstelwerkzaamheden, maar kreeg in 2010 zijn plek terug. Nu staat de boom symbool voor veerkracht, overleving en wedergeboorte. Het monument is gratis toegankelijk.

9/11 Museum

Bij het 9/11 Memorial hoort ook een 9/11 Museum. Het museum vertelt het verhaal van 11 september 2001 door middel van interactieve technologie, archieven, foto’s, persoonlijke verhalen en een verzameling artefacten. Een indrukwekkende tentoonstelling om meer te weten te komen over de aanslagen op het World Trade Center en de impact die het heeft gehad op de New Yorkers en andere Amerikanen.

Tickets 9/11 Museum

Voor het monument heb je geen tickets nodig, maar voor het museum betaal je wel entreekosten: US$ 24,- per volwassene en US$ 15,- voor kinderen en jongeren van 7 tot 17 jaar. Kinderen t/m 6 jaar krijgen gratis entree. Ook kan je makkelijk tickets online kopen waarmee je de rij overslaat bij het museum, je betaald dan € 23,- per volwassene, € 18,- per 65 plusser en € 15,- per kind van 7 tot 17 jaar. Entree is inbegrepen bij de diverse New York City passen.

One World Trade Center

Op de plek waar de Twin Towers stonden is nu een nieuwe toren gebouwd: het One World Trade Center. In 2015 was deze 541 meter hoge toren klaar. Je kunt het One World Trade Center bezoeken en het uitzicht bewonderen vanaf het observatiedeck. Lees hier meer tips voor je bezoek aan het One World Trade Center.

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten